Linda Nevalainen Jokainen seikkailu voi johtaa suuriin mahdollisuuksin!

Opetuksen digitalisoituminen tällä hetkellä

 

Olen viimeksi yli puoli vuotta sitten kirjoittanut etäopintojen passivoivasta vaikutuksesta. Nyt on nähty jatkoa näille asioille ja tosiaan osa etenkin nuoremmista putoaa kyydistä, mutta toisaalta taas edistyneemmille tämä sopii hyvin etenkin opintojen edistyessä. Tässä vaiheessa näemme ketkä ovat oikeasti kiinnostuneita alasta ja motivaatio riittää työskentelyyn. Opintoja voi etänä suorittaa ammattikorkeakouluissa verkossa itsenäisesti, webinaareina sekä useimmiten suoraan työelämään, jos on enemmän tekijätyyppi. Tosin siinäkin tapauksessa joutuu tuottamaan kirjallisen raportin osaamisestaan. Pitäisi myös keksiä erilaisille oppijoille vaihtoehtoisia tapoja suorittaa tutkinto. 

 

Tärkeimpänä itse pidän, että opiskelija saa turvallisen valmennusryhmän, jossa tavataan säännöllisesti ja voidaan olla yhteyksissä verkon välityksellä, mutta kaikki eivät tarvitse tätäkään tukea. Mielestäni jokainen kollega on arvokas tuki, me tarvitsemme työelämässä verkostoja ja ajatustenvaihtoa, jotta oppimista tapahtuu. 


Meillä Humak vie nyt kokonaisia tutkintoja verkkoon, mutta vielä on vähän haasteita muutoksessa. Itse haluaisin vieläkin nopeammin opintokokonaisuuksia saataville ja enemmän suoritusvaihtoehtoja. Toivottavasti ensi syksynä kaikki sujuu jo paremmin, jolloin itse alan jo valmistumaan. Toivoisin myös, että uusille opiskelijoille kerrottaisiin paljon enemmän mihin ovat hakeutumassa ja millaista opiskelu on.

Tämän hetkisten kokemusten mukaan olen tyytyväinen kyllä tässä vaiheessa opintoja, kun ollaan loppusuoralla ja jatkossa kun opiskelen mahdollisesti muissa korkeakouluissa, niin haluan kaiken materiaalin verkkoon, joka helpottaa asioiden organisointia.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat