Linda Nevalainen Jokainen seikkailu voi johtaa suuriin mahdollisuuksin!

Lahden erityisopetuksen suunnittelijat?

Lahdessa on tapana valmistella asioita salassa ja senkin jälkeen kaikin mahdollisin tavoin olla kertomatta totuutta. Kuka on keksinyt, että Lahden erityisopetusta ajetaan alas koko ajan huonompaan suuntaan ja tehdään kokeilevaa kulttuuria oppilaiden ja heidän perheiden kustannuksella? Uusi suunta alkaa elokuussa ja siinä ovat samassa hyvin eri ikäisiä oppilaita alakoulun puolella ainakin.

 

Miten ihmeessä 11-12 vuotiaita oppilaita esimerkiksi palvelee se, että samalla luokalla on vaikeasti sairaita pieniä lapsia? Samaan aikaan on lopetettu ryhmiä  ja moni oppilas jää väliinputoajaksi. Esimerkiksi vanhempi adhd lapsi ei tarvitse mitään erityistoimenpiteitä vaan vähän enemmän apua olemiseen ja lukuaineisiin. Ei hän tarvitse palveluja sairaalasta eikä varsinkaan sitä, että joutuu katsomaan hurjan paljon vaativampia oppilaita samassa tilassa. Miten tämä ikinä voi edistää oppilaan kehitystä ja vastata ikätason opetusta?

 

Kaupunki vetoaa, että oppilaille ei löydy enää sopivia ryhmiä. On se jännä, kun tähänkin asti on löytynyt ihan perus pienryhmiä oppilaille, joilla on vähän vaikeuksia. Nyt se on sitten joko tai. Iso ryhmä lähikoulussa tai sitten taannutetaan ääripäähän ja laitetaan samantien vaikeiden oppilaiden luokalle. Ilmeisesti päättäjillä ja opettajillakaan ole mitään henkilökohtaista kokemusta isolla osalla koko kuviosta. Ihan arvonnalla arvottu kuka oppilaista menee mihinkin. Kaupungissamme erityisoppijoita heitellään sinne ja tänne, monet vaihtavat jopa parin vuoden välein koulua/luokkaa. Kaupungissa ei myöskään tunnu olevan pätevyyttä opetukseen monessakaan paikassa, ehkä todelliset ammattilaiset kiertää paikan kaukaa? Tarvitaan ihmisiä, jotka ihan oikeasti haluaa olla erilaisten oppijoiden kanssa tavallisessa arjessa. Me ei tarvita tilastoja ja ulkopuolisten analyyseja. Tarvitsemme läsnäoloa ja koulun tulee huolehtia tehtävästään eli opetuksesta. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat