Linda Nevalainen Jokainen seikkailu voi johtaa suuriin mahdollisuuksin!

Duunari on palkkansa ansainnut

https://www.pam.fi/uutiset/2017/03/pamin-selvitys-kaupalla-on-palkanmaks...

 

Hyvä, että tämä asia alkaa näkemään päivänvaloa. Meidän yhteiskunta ei kestä tällaista järjestelmää, että yritykset tekevät voittoa ja veronmaksajat kustantavat sosiaaliturvan. Työllä on tultava ensisijaisesti toimeen mikäli yrityksillä on varaa maksaa kunnollisia palkkoja ja isoilla työnantajilla on siihen mahdollisuus. Suurin osa haluaa käydä työssä, koska elämä on silloin mielekkäämpään, mutta ei ole oikein saada niin pientä palkkaa ja sen lisäksi käydään Kelasta hakemassa asumistuet, toiset myös työttömyyspäivärahaa osa-aikatyön lisäksi. Onneksi on herätty keskusteluun myös asumistukiasioista, jotka valuvat suoraan voittoa tekeville tahoille ja näissä asunnoissa usein asuvat nämä samaiset pienituloiset.

 

Ongelma on varmasti samanlainen ympäri Suomea, mutta täällä Lahdessa huomaa hyvin kuinka pieniä palkkoja tarjotaan tekijöille ja palkka jää niin pieneksi ettei se yllä sille tasolle mitä kuuluisi työntekijälle (onhan työtä tekevällä ihmisellä oikeus ostoksiin ja matkusteluun eikä laskea kuinka rahat riittävät työmatkoihin ja ruokaan). Eräskin henkilö vaihtoi pienipalkkaisen kokoaikatyön päätoimiseen opiskeluun ja tulot eivät pienentyneet kuin pari sataa. Silloin systeemissä on tosiaan vikaa. Kyseisellä henkilöllä meni palkka matkoihin ja ruokailuihin, jotka olivat välttämättömiä. On yleistä, että maakunnissa yritykset sijaitsevat paikoissa mihin ei ole julkista liikennettä niihin aikoihin kuin työläiset liikkuvat, joten halvin mahdollinen autokin vielä hankittava. Työstä on tullut kannattamatonta.

 

Kuka meistä oikeasti tekee iloisena vuodesta toiseen 38-40 tuntista viikkoa fyysisessä työssä saadaakseen siitä ylimääräistä käyttörahaa vain 200 e tai osa-aikatyöläisenä niin vähän, että Kela maksaa lisäksi asumistuen? Kaikki eivät kuitenkaan voi opiskella tutkintoja, joissa on iso palkkaus, mutta ei yhteiskunnassa yhteisöllä ole hyvä olla mikäli iso joukko elää koko elämänsä niin pienellä palkalla ettei ole rahaa laittaa kiertoon eikä pysty käyttämään yhteiskunnan palveluja lähes ollenkaan. Raha pitää saada kiertoon.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Työntekijät, se pakollinen paha joita tarvitaan tekemään se varsinainen työ mutta korvaus siitä mahdollisimman pieni että muutama prosentti voi elää kuin kuninkaat. Tämä muutama prosentti ei myöskaan halua maksaa veroa, sakkoja, jne, kaikesta kitistään kun tienaa "vain" 12 miljoonaa vuodessa.

Nykyinen hallituskin on samaa mieltä näiden kanssa, joten leikataan niistä vähistäkin tuista joilla duunari voi kuvitella edes elävänsä Suomessa, näistä päästäisiin eroon jos palkat vastaisi elinkuluja.

Ei Lahti ole ainoa jossa pieniä palkkoja tarjotaan, 1600€/kk työkokemuksesta riippumatta näyttäisi olevan tämän päivän lähtöpalkka duunarille. Tuosta kun otetaan bensakulut esim. 50km päähän työhön jonne ei julkiset kuljeta on 300€/kk, siihen pitää olla myös auto jota pitää huoltaa ja maksella vakuutuksia jne. jokainen pystyy laskemaan ettei tuollaista työtä kannata ottaa vastaan kun kulut jo pelkästään työssä käymisestä syö kannattavuuden.

Mutta silti lehdissä ihmetellään miksi työlle ei löydy tekijää, syytetään liian isoja tukia, äitiysvapaita, mitä nyt kullekkin viikolle keksitään syyllistämään pahaa pahaa duunaria, joka mukamas haluaa vain laiskana asustella tukien varassa, tätä propagandaa on jo hiukan väsynyt lukemasta.

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Ei pitäis muistella menneitä, mutta kun ei vielä ole demetiaan niin muistellaan kumminkin:
SKDL teki suomesta hyvinvointivaltion.( nykyinen vasemmisto )

Sodan jälkeen suomella oli hävyttömät sotavelat niskassaan, mutta siitä huolimatta valtio perusti suomeen suurteollisuuden.

Sitten pikkuhiljaa kansa tuli niin tyytyväiseksi, että halusi porvareiksi sen jälkeen yhteiskunnan omaisuutta on myyty tähän päivään saakka, enään ei ole muuta kuin rippeeet jäljellä. esim Soklin kaivokset, sähköverkosto mm. tie verkostokin yritettiin yksityistää.

Suomen suuret pankit laitettiin nippuun ja nyt ne ovat ruotsalaisen Norden omistuksessa, Sonera saneerattiin Teliaan ja sekin on ruotsalaisten omistuksessa.
Suomeen jäi kymmeniä tuhansia osakkaita jotka luulivat ostavansa suomalaisia yrityksiä, he saavat kyllä nytkin osinkoja, mutta ruotsinvaltio verottaa niistä 15% lähdeveroa, olemme siis hyviä lypsylehmiä ruotsinvaltiolle.
Outokumpu ja Rautaruukki eivät ole enää suomalaisia suuryrityksiä ne ovat ulkolaisessa omistuksessa. jne........... nyt vielä päälle terveyspalvelut yksityistetään milloinkahan ihmiset herää ja alkaa kiinnostumaan politiikasta.

Toimituksen poiminnat